torsdag 31 maj 2012

Rabarber- och jordgubbssaft

Har du aldrig gjort saft så prova, det är enkelt och så himla mycket godare än den köpta saften.

Dagens recept är en frisk och lite syrlig saft. Receptet ger ca 1,5 liter koncentrerad saft. Här kommer ingredienserna:

3 st rabarber, (ca 600 g)
5 dl vatten
800 g jordgubbar
1 lime, rivet skal och saft
5,5 dl socher

Tillagning
Skär rabarbern i bitar.
Koka upp vattnet i en kastrull. Lägg i rabarber, jordgubbar, limeskal och limesaft. Koka ca 10 min under lock. Mosa bären mot kastrullens kant.
Häll upp bärmassan i en silduk och låt saften rinna av.
Koka upp saften och rör i sockret. Koka upp på nytt och koka tills sockret har smält. Skumma väl och häll upp saften på rengjorda varma flaskor.

Har du plastflaskor så går det bra att frysa saften, fyll inte flaskan helt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar