fredag 25 november 2011

Förrätts - snitt

Till helgen har jag tänkt att göra denna lilla smörgås, eller snitt, eller kanapé, eller vad du vill kalla den.

Snitt med rökt kött och syltade kumquats
10 små snittar

100 g rökt hamburgerkött eller oxinnanlår
1 knippe gräslök
100 g philadelfia ost
pepparrotsvisp
salt och nymald svarpeppar
5 skivor kavring eller lingongrova

Gör så här:
Finhacka hamburgerköttet, finhacka även gräslöken. Blanda hamburgerkött, gräslök, philadelfiaost och pepparrotsvisp efter smak, kanske en msk. Krydda försiktigt med salt och nymald svartpeppar.

Ta ut små rundlar med hjälp av ett glas eller annat mått, ca 4-5 cm i diameter. Finast blir det om du har en stansring. Lägg sedan på hamburgerröra, packa den hårt och jämna till röran så den har samma form som brödet.
Lägg på några skivor syltat kumquats och garnera med gräslök.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar