fredag 11 november 2011

Räkcheesecake

Om ni ska ha gäster eller buffé vill jag tipsa er om en god cheesecake!

200 g kavring
75 g smör
3 - 4 hg skalade räkor
1 rödlök
2 dl creme fraiche
2 dl gräddfil
200 g philadelfia ost
1 knippe dill
1 bunt gräslök
4 gelantinblad
skalet av en halv riven citron
salt och peppar

Gör så här: Kör brödet i en mixer. Smält smöret och blanda det med de mixade brödet. Tryck ut detta i botten på en form med avtagbar botten (24 cm diameter)

Skala och grovhacka räkorna, spara några till garnering. Skala löken, finhacka sedan löken, gräslöken och dillen. Tvätta och riv citronen.

Blanda sedan ihop creme fraice, gräddfil och philadelfia osten.

Lägg gelantinbladen i kallt vatten 5 min. Krama sedan ur dem och låt dem smälta i en kastrull på svag värme. Droppa försiktigt i de smälta gelantinet i gräddfilsblandningen. Tillsätt sedan de övriga ingredienserna, smaka av med salt och peppar.

Häll sedan denna blandningen i formen över brödet och låt stå kallt i minst 3 timmar.

Vill du variera denna cheesecake så kan du byta ut räkorna mot 200 g god matjessill. Då kan du ta med lite sillspad i gräddfilsblandningen. Smaklig spis!

2 kommentarer:

  1. Tack, jag tycker själv att den är jättegod!¨Mvh Marina

    SvaraRadera