fredag 11 november 2011

Champinjofyllda Rödtungsrullader med konjakssås

Idag har jag varit hos bästa fiskhandlaren på Läjets fisk (Mats)och köpt helt ny fileéad sjötunga! Det går inte att klaga på den råvaran.

Receptet är taget ur en kokbok som heter Stora Fisk skolan och är utgiven av Allt om Mat. Kock är Görn Helleblad.

Den här supergoda rätten heter Champinjonfyllda rötungsrullader med konjaksås. Idag blev extra lyx när vi gjorde receptet på äkta sjötungsfileér. Det här behöver du till 4 pers:

Ca 7 hg filé av röd, berg- eller sjötunga
0,5 tsk salt
3 dl fiskbuljong
5 msk konjak
5 - 6 dl grädde
1 ask kryddkrasse
salt och peppar
2 stänk tabasco.

Till fyllningen:
1 burk champinjonkräm 180 g
3 msk finhackad scharlottenlök
1 msk konjak
2 krm salt
0,5 krm svartpeppar

Smörj en låg form eller en traktörpanna med lite smör. Koka upp fiskbuljongen. Lägg ut fileérna på arbetsbänken och salta lätt.
Blanda champinjonkrämen med den finhackade löken, kryddorna och konjaken. Bred ut fyllningen jämt fördelat på fileérna. Rulla ihop dem och lägg dem i den smörade formen eller traktörpannan med skarven nedåt.

Häll på buljongen och 5 msk konjak och låt fisken sjuda i 10 - 15 min. Enklast är att tillaga dem i ugnen. Ta upp fiskfileérna.Lägg dem på ett fat och täck med folie så att dem inte kallnar. Låt fiskbuljongen koka ihop tills det återstår ca 1 dl. Häll i grädden, smaka av med kryddor och tabasco.

Häll såsen över fisken och låt allt bli riktigt varmt!

Denna rätt är absolut godast med kokt ris hur tokigt det än låter.

Nu är vi mätta och trötta efter all mat och vin - och rörande överens om att detta är bland det godaste vi vet!!! So long!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar