måndag 6 augusti 2012

Het mangosås

Denna sås passar bra till skaldjur men du kan även ha den till en sallad eller som en dipsås till grönsaker.

Ingredienser:
250 g fryst, tinad mango
1 msk flytande honung
1 tsk sambal oelek
1 tsk curry
0,5 tsk paprikapulver
1 tsk tomatpuré
1 dl turkisk yoghurt
0,75 dl majonnäs
0,5 tsk salt
cayennepeppar
1 pressad vitlöksklyfta

Mixa mango, honung, sambal oelek, curry, paprikapulver och tomatpuré med en stavmixer eller till en slät sås.
Blanda med yoghurt och majonnäs. Smaka av med salt och cayennepeppar.

3 kommentarer:

  1. Denna ska jag komma ihåg att testa. Hur många pers. räcker såsen till? Fyra?

    SvaraRadera
  2. Ja, den räcker till 4 pers. Själv så förderar jag den nog lite hetar men den ska ju passa alla.

    SvaraRadera
  3. Mmm, låter jättegod! Säger som Vanja, den här ska jag komma ihåg att testa.

    Kram Malin

    SvaraRadera