onsdag 5 oktober 2011

Laxschnitzel med fräst bladspenat och pressad potatis

Tänk att det redan är onsdag! Läjets fisk har semesterstängt under v 40 - v 41 så jag får gå till torget för att se om deras fiskbil är på plats är den inte det så blir det Kronans fisk.

Köper du skuren laxschnitzel så blir det lite dyrare, har du en bra filé kniv så kan du skära schnitzlar själv. Du köper en bit laxfilé och skär tunna skivor, skär inte rakt ner utan vinkla kniven och skär från den tjocka delen och ner mot den tunna. Det är lite svårt att förklara men fråga fiskhandlaren så kan de säkert visa dig hur man gör.

Det här behöver du:

600 g laxschnitzel
100 g philadelfia ost
gräslök
skalet från en halv riven citron
salt och peppar
smör till stekning

Lägg ut schnitzlarna bredvid varandra, salta och peppra. Blanda philadelfiaosten med finklippt gräslök, citronskal, salta och peppra. Bred på fyllning på schnitzlarna och lägg sedan ihop dem två och två. Stek dem hastigt i en stekpanna eller lägg dem i en smord eldfast form och tillaga dem i 200 gr varm ugn i 5-10 min.

Servera med lite fräst bladspenat och pressad potatis. Vill ni ha någon sås till så kan passar det bra med citronsås till.
Receptet hittar du i min blogg under rubriken Sås.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar