Här är ingredienserna:
800 g köttfärs
½ dl ströbröd
1 dl mjölk
100 g torkad frukt
1 gul lök
½ knippe persilja
1 ägg
3 dl vispgrädde
1 msk Kikkoman soya
salt och peppar
smör till stekning
Garnityr:
1 slanggurka
en kvarts chilifrukt
½ knippa persilja
Dressing:
1 msk ljus sirap
½ msk vitvinsvinäger
½ msk vatten
peppar
Gör så här:
Sätt på ugnen på 175 grader. Blötlägg ströbrödet i mjölken.
Dela den torkade frukten i mindre bitar. Skala och finhacka löken, hacka persiljan. Blanda färsen med ströbrödet, ägget, grädden, hälften av persiljan, löken och frukten. Smaka av med soyan samt salt och peppar.
Spola ena handen och en matsked i ljummet vatten och forma åtta stora ovala bullar. Lägg dem på en smod plåt och grädda mitt i ugnen i ca 20 min tills de har fått fin färg.
Ta vara på stekskyn till såsen.
Såsen finner du under ett eget inlägg.
Så här mitt i veckan känns det onödigt lyxigt att ha så mycket grädde i järparna så jag tänker byta ut en del av grädden mot mjölk. Jag testar med 1 dl röd mjöl och 1 dl grädde.
Garnityret:
Blanda alla ingredienser till dressingen. Hyvla gurkan, finhacka chilin och blanda med resten av persiljan. Slå dressingen över och låt detta stå och dra i ca 20 min
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar