Det var min arbetskamrat Gerd som bakat. Kakan kallas för Sverige kaka. Har ni inte receptet innan så får ni den här.
Gott och enkelt att baka!
Ingredienser
3 dl strösocker
3 dl vetemjöl
3 ägg
2 tsk bakpulver
1 dl kokande vatten
4 msk vaniljsocker
125 gr smör
1 dl mjölk
Gör så här:
Smörj och ströa en rund sockerkaksform (ca 11/2 - 2 liter).
Vispa ägg och socker pösigt. Blanda vetemjöl och bakpulver och häll det i ägg/sockerblandningen. Häll i det kokande vattnet och rör om.
Grädda genast i ca 45 min i 175 grader.
Låt svalna. Dela kakan i två delar.
Fyllning: Lägg vaniljsocker, smör och mjölk i en kastrull. Koka tills det tjocknar (ca 2 min.)
Bred på fyllningen på den avsvalnade kakan.
Lägg på överdelen och pudra lite florsocker uppepå.
Det finns många olika recept på denna kakan - detta brukar jag använda.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar