onsdag 28 december 2011

Gratinerad hummer

Om någon av er har ätit gratinerad hummer på Johns Place här i Varberg så vill jag säga att min smakar lite som den.

Gratinerad hummer
Det här behöver du till 6 personer:
3 humrar
3 dl creme fraiche
4 skivor formfranska
2 dl riven västerbottenost
1 msk örtpasta Herbes de Provance eller färska örter som persilja, timjan och lite vitlök

Börja med att klyva humrarna och ta ut köttet. Skala klorna så försiktigt du kan, går det så kan man garnera med skalet från klorna. Hacka hummerköttet i cm stora bitar. Skär även brödet i små tärningar, riv osten och tillsätt creme fraichen och rör ihop detta. Har du tillgång till örtpastan så tillsätt den nu. Om inte så hacka i persilja, timjan och pressa i knappt en vitlöksklyfta. Tillsätt inte all osten på en gång utan smaka av röran och känn vad du tycker verkar lagom. Fyll hummerskalen med denna röran och lägg dem på en plåt eller i en eldfast form. Så här långt kan du förbereda.

Sätt på ugnen på 250 grader och gratinera humrarna högt upp. När de fått lite färg efter ca 5 - 10 min tar du ut dem. Servera med en grönsallad med citronvinägrett och ett glas gott vitt vin.

2 kommentarer:

  1. Tack har bara smakat på smeten men den är helt underbar. Detta kan inte gå fel. Gott nytt år. Ingvar Boman fbg

    SvaraRadera
  2. De jag bjudit detta på har varit lyriska, kan inte gå fel! :)

    SvaraRadera