Ideén till att just leta fram det receptet var för att jag och syrran köpte ett bröd på bageriet Steinbrenner & Nyberg (i saluhallen) som
Ingredienser till 2 limpor:
300 g vatten
2 msk fast honung
35 g surdeg av råg
180 g vetemjöl special
180 g rågsikt
50 g grovt rågmjöl
15 g jäst
2 tsk salt
Gör så här:Häll samtliga ingredienser i matberedare och kör på låg hastighet i 2 min. Höj sedan till över medelhastighet och kör ca 10 min till.
Låt sedan degen vila 90 min under bakduk. Dela degen i två delar och runddriv den med händerna. Låt degen vila i 10 min.
Vik och rulla ut två avlånga limpor. Lägg dem på en bakpappersklädd plåt och skär ett snitt på längden,
Låt bröden jäsa i 60 - 90 min, tills dem är dubbelt så stora.
sätt in ignen i 250 g varm ugn, duscha dem lite med vatten. Sänk värmen efter 10 min och grädda ytterligare 25 - 30 min. Total baktid ca 40 min.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar