Förlag:
3 dl vatten
1 dl 12% ättiksprit
2 msk socker
1 msk salt
Senapssås:
1 msk vitvinsvinäger
0,5 dl rapsolja
0,5 dl creme fraiche
2 msk strösocker
2 msk farinsocker
2 msk Slottssenap
1 msk Dijonsenap
1 msk grädde
0,5 msk majonäs
1 nypa salt
1 - 2 knippen finhackad dill
Gör så här:
Skär sillen i lagom portionsstora bitar, blanda ihop ingredienserna till lagen och låt sillen ligga i lagen över natten.
På morgonen nästa dag blandas alla ingredienserna ihop till senapssåsen utom dillen, den lägger du i sist.
Häll av sillen, låt den rinna av väl. Vänd ner sillen och blanda runt. Ställ sillen kallt - efter 1 dygn är den klar
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar