tisdag 20 december 2011

Senapssill

Just senapssill är inte min egen favorit men Leif och Stefan gillar den så för deras skull har vi lite av denna sort också. Receptet är på 1 förp 5 minuterssill, ca 400 g men du kan också göra den på strömming.

Förlag:
3 dl vatten
1 dl 12% ättiksprit
2 msk socker
1 msk salt

Senapssås:
1 msk vitvinsvinäger
0,5 dl rapsolja
0,5 dl creme fraiche
2 msk strösocker
2 msk farinsocker
2 msk Slottssenap
1 msk Dijonsenap
1 msk grädde
0,5 msk majonäs
1 nypa salt
1 - 2 knippen finhackad dill

Gör så här:
Skär sillen i lagom portionsstora bitar, blanda ihop ingredienserna till lagen och låt sillen ligga i lagen över natten.
På morgonen nästa dag blandas alla ingredienserna ihop till senapssåsen utom dillen, den lägger du i sist.
Häll av sillen, låt den rinna av väl. Vänd ner sillen och blanda runt. Ställ sillen kallt - efter 1 dygn är den klar

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar