Ingredienser:2 smördegsplattor
1 äggula
1 nektarin
25 g smör
ca 1 dl mandelflagor
Lime och kardemummakräm
1 dl creme fraiche
1 msk florsocker
skalet av en halv lime
0,5 tsk malen kardemumma
Värm ugnen till 225 gr.
Skala nektarinen och skär den i tunna skivor.
Kavla ut smördegsplattorna något, pensla med den uppvispade äggulan. Ta ut små rundlar eller skär små fyrkanter.
Fördela nektarinskivorna på smördegen, pensla med det smälta smöret och strö över mandelflagorna.
Grädda ca 10 min och låt dem svalna något innan du serverar dem.
Krämen - vispa ihop ingredienserna och lägg en klick på varje tartelett. Garnera med lite citronmeliss.
Kärmen kan du göra klar dagen innan men tarteletterna är godast om de serveras nygräddade.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar