Pepparkaksrulltårta med lingongrädde
en rulle
Ingredienser:
4 ägg
2 dl socker
2,5 dl mjöl
1,5 tsk ingefära
1,5 tsk nejlika
3 tsk kanel
knappt 1 tsk bikarbonat
3 msk filmjölk eller
yogurt
Fyllning:
2 dl vispgrädde
1,25 dl lingonsylt
Sätt på ugnen på 250 grader.
Vispa ägg och socker poröst. Blanda de torra ingredienserna väl. Rör ner dem i ägg- och sockerblandningen. Rör till sist ner filmjölken eller yogurthen.
Bred ut smeten på en plåt med bakplåtspapper.
Grädda i mitten av ugnen ca 7 min.
Sockra kakan och vänd upp den på ett bakplåtspapper. Lägg på en fuktig handduk och låt kaka svalan.
Under tiden kakan svalnar vispar du grädden, blanda sedan i lingonsylten. Bred lingongrädden på kakan när den kallnat. Rulla ihop och lägg i frysen.
Ta fram den cirka en halvtimma innan du ska äta den
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar