torsdag 1 december 2011

Revbenspjäll á la German

Detta recept har Leif fått av en före detta filippinsk kollega. Du ska använda dig av färska tjockskurna revben INTE rimmade.
För att få tag i dessa inför julen bör du köpa dem i början av december. För närmare jul finns det bara rimmade rev att köpa.
Reven kokas i en marinad men ser när dem är klara inte ut som kokta rev utan som grillade.

Receptet här är marinad till 1 kg kött:

90 g kinesisk mushrooms soya
25 g rödvinsvinäger
2 st lagerblad
1 st vitlöksklyfta
svartpeppar
0,5 dl vatten

Skär köttet i mindre bitar och skär bort synligt fett.
Blanda ihop marinaden och lägg i reven. Blanda runt väl och låt detta stå och dra i en halvtimma
Låt reven ligga kvar i marinaden och koka dem i ca 1 timma eller tills de är så mört att benen lossnar.

Den som vill ha lite hetare rev kryddar lite extra.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar