Ingredienser: ca 500 g nötfärs (lammfärs) 1 liten gul lök 1 - 2 pressade vitlöksklyftor 4-5 soltorkade tomater i olja 10-15 fetaost tärningar 1 ägg 1 burk creme fraiche med tomat och basilika salt och peppar
Lägg färsen i en bunke, skala och riv i löken och vitlöken, knäck i ägget, strimla de soltorkade tomaterna och blanda i fetaosten. Krydda med salt och peppar. Blanda ihop färsen och forma till stora runda "bullar". Smält smör i en stekpanna och låt det brynas, platta till biffarna och bryn dem. Sänk sedan värmen och låt dem steka på svag temperatur i 10-15 minuter (tills de är genomstekta). Ta uppp biffarna, häll i någon dl vatten i stekpannan. Tillsätt sedan creme fraiche med tomat och basilika, blir såsen för tjock så tillsätt mer vatten eller lite mjölk. Smaka av med salt och peppar. Lägg sedan tillbaka biffarna i såsen och låt dem småputtra tills potisen är klara.
Sätt ugnen på 225 grader. Skala potatis och morötter, skär potatisen i klyftor och morötterna delas också. Bryn smör i en långpanna, lägg i potatis, morötter och ev lök i klyftor, vänd runt och salta med flingsalt och svartpeppar. Låt potatisen steka i ugn ca 30 min, vänd runt någon gång. Severa med en god grönsallad.
Låter supergott! Kram Kristina
SvaraRadera