...mmmm doften av grillad paprika sprider sig i huset! Har ni ätit grillad paprika, det är enkelt och gott. Kan serveras som tapas eller på en buffé.
Vid denna tiden på året är paprikan ofta billig, jag köpte för 9:90 kg på Coop, röd spetspaprika. Så här gör du:
Sätt på ugnen på 250 grader. Dela paprikorna en gång på längden, ta ut kärnorna. Lägg paprikan på ett bakplåtspapper i en långpanna med "skal" sidan uppåt. Ringla över lite olivolja och sätt in långpannan i ugnen, ganska högt upp. När paprikorna är svarta på skalen är de klara.
Så här ska de se ut när du tar ut dem från ugnen
Ta ut dem ur ugnen och lägg dem på ett fat, täck dem med lite plastfolie (för att de ska bli lättare att skala) och låt dem svalna tills du kan ta i dem. Ta bort skalet och dela dem lite mer på längden.
När du har skalat och delat dem lägger du paprikan i en skål, häll över olivolja, pressa i vitlök och lägg i färsk timjan, salta med flingsalt. Har du chilifrukt hemma så kan du även ta i lite finhackad sådan.
Du gör så fina grejjer mamma!!
SvaraRadera