fredag 30 september 2011

Torskrygg, med hackat ägg, dill, räkor, pepparrot och brynt smör


(lånad bild)

Detta är en av mina fisk favoriter! Låter kanske inte så speciellt men testa att laga detta i helgen om ni är sugna på något extra gott!!! Det här behöver du till 4 pers:

4 portionsbitar av torskrygg
2 kokta ägg
400 g färska räkor (oskalade)
1 msk färsk färskriven pepparrot
dill
100 g smör

Sätt på ugnen på 200 grader. Skala potatis och sätt på dem.
Skölj fisken och torka av den med hushållspapper. Lägg fisken i en smord form, salta, peppra och lägg på små smörklickar på fisken. Täck med folie och sätt in den i ugnen i ca 15 - 20 min. Fisken är vit när den är klar.
Under tiden kokar du äggen, skala och hacka dem. Plocka dillen, ta mängd efter egen smak, riv pepparroten. Blanda försiktigt ihop detta. Bryn smöret

När det är dax att äta lägger du upp en bit torskrygg på varje tallrik, gärna varma tallrikar. Lägg en stor hög av ägg och räkröran på fisken, riv över lite extra pepparrot, garnera med en dillvippa. Lägg upp potatisen och häll till sist på de brynta smöret.

Detta är en maträtt med rena smaker, underbart gott. Servera gärna lite grön sparris till eller någon annan grönsak ni tycker om.

4 kommentarer: