I nya numret om Allt om Mat tar man upp begreppet retromat. Lätt att bli nostalgisk!!! Tänk också på alla mejeriprodukter som finns idag. Jag minns när jag använde creme fraiche första gången, skulle gissa att det var -78 eller -79. Jag skulle bjuda pappa på middag och hade lagat panerade kotletter med champinjonsås. Istället för att använda grädde så köpte jag creme fraiche. - Va faen e detta för sur sås sa pappa, det var precis vad vi tyckte då men vi har lärt oss att tycka om denna produkt.
När Lina skulle göra sitt examensarbete på Kockutbildningen så gjorde hon ett arbete som hon kallade: Mattrender under 1900-talet, det blev ett jättebra arbete som väckte många minnen.
en typisk retrorätt var konserverade päron med en After Eight på, serverad med vispad grädde, det lagar man nästan aldrig idag.....nu är det mousser, pannacottor, kladdkakor, cheesecakes etc men det är gott det också.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar