fredag 9 september 2011

Päronkaka med vispad grädde

Ljuvlig doft sprider sig i huset - har bakat en päronkaka hämtad ur Allt om mat.

Päronkaka med vispad grädde

Det här behöver du:
100 g smör
2 dl socker
100 g mandelmassa
2 ägg
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 inkokta päron.

Vispa de rumstempererade smöret med sockret. När det är poröst tillsätter du äggen ett i taget. Blanda mjöl och bakpulver och sikta ner det. Häll i smeten i en smörad och bröad form (med avtagbara kanter). Skiva päronen och lägg dem i smeten. Riv mandelmassan och strö över. Grädda 35 - 40 min i 175 grader.

Inkokta päron:
Skala päronen (Conference) dela dem i fyra delar och ta bort kärnhusen. Koka upp en lag av 1 dl vatten, 130 g socker, 1 kanelstång, 1 - 2 stjäranis, 0,5 vaniljstång, skalet från en halv citron + lite citronsaft. När de har kokat upp lägger du i päronklyftorna och låter dem koka i ca 10 min. När du känner på dem ska de vara lite hårda. Ta av kastrullen och låt päronen kallna i lagen.

Servera med vispad grädde

2 kommentarer:

  1. underbar smaskig kaka mmmm tack för det fina receptet!!!!!!!!!!!!!!!

    SvaraRadera
  2. Så kul att ni tyckte om den!

    SvaraRadera