Kycklingfilé med spenat och ädelostsås
1 kg kycklingfílé
200 g färsk bladspenat eller en paket fryst bladspenat
150 g cambozola eller ädelost
1,5 dl vatten
2,5 dl matlagningsgrädde
1 dl creme fraiche
2 - 3 vitlöksklyftor
1 liten gul lök
1 - 2 tsk kinesisk soya
salt och peppar
smör
Gör så här:
Skär bort ev hinnor och senor från kycklingfilén, dela varje filé på längden, salta och peppra köttet. Smält smör i en stekpanna, bryn filéerna i stekpannan och låt dem eftersteka ca 10 min. Under tiden fräser du spenaten i lite smör, pressa i vitlöken och salta. Smörj en eldfast form, häll i spenaten, ta upp kycklingen och lägg den på spenaten. Häll i ca 1,5 dl vatten i stekpannan och koka ur den. Häll upp skyn och spara till såsen. Skala och hacka löken, bryn den i stekpannan, häll på stekskyn, soyan och grädden + ev creme fraiche, lägg i cambozolan eller ädelosten. Låt såsen småkoka i ca 5 min, smaka av med salt och peppar. Häll såsen över kycklingen. Gratinera i ugn ca 15 min i 225 gr.
Servera med kokt ris och en god sallad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar