fredag 13 januari 2012

Kycklingfilé med parmaströssel

Idén till detta receptet har jag tagit ifrån en middag vi blivit bjudna på hos våra goda vänner Susanne och Kalle. Jag har bytt ut kalkonfilén mot kycklingfilé och i grundreceptet ska det vara bacon men jag använder kallrökt skinka eller parma. Receptet är avsett för 4 personer.

Ingredienser:
4 kycklingfileér
4 dl creme fraiche (lätt fungerar bra)
1 hönsbuljongtärning
2 vitlöksklyftor
1 msk fransk senap
2 msk kinesisk soja
1 dl riven ost
150 g kallrökt skinka
1 msk smör
½ dl hackad persilja

Gör så här:
Sätt på ugnen på 200 grader. Lägg den kallrökta skinkan på ett bakplåtspapper, sätt in dem i ugnen i 5 - 10 min, tills dem är knapriga. Passa dem väl för det bränns lätt. Låt dem kallna på hushållspapper.
Sänk ugnsvärmen till 175 grader.

Skiva filéerna och lägg i en smord ugnsfast form. Blanda créme fraiche med smulad buljongtärning, vitlök, senap och soja. Häll blandningen över köttet och strö över ost. Stek i ugn 35-40 minuter.
Smula över den kallrökta skinkan och persilja, servera med basmatiris och en sallad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar