torsdag 12 januari 2012

Quesadilla med olika fyllningar

Quesadilla kan du servera på en buffé, som en liten vickningsrätt, förrätt eller som drinktilltugg. Du kan nästan göra dem på vad du vill.
Huvudingredienserna är mjuka tortillabröd. Här kommer lite olika förslag på fyllningar.

Quesadilla med kyckling: Bred philadelfia ost på en tortilla, lägg på tunna skivor av kycklingfile, strö över lite finhackad chili och lite finstrimlad paprika. Lägg på lite god lagrad ost och täck med en tortilla. Stek denna i en torr stekpanna på medelvärme så att osten smälter. Ta upp quesadillan och lägg den på en skärbräda och skär i 8 trekanter.

Quesadilla med tonfisk: Gör en röra på tonfisk i vatten, finhackad chili, 2 msk majonäs, en halv finhackad rödlök, 50 g philadelfiaost, salt och peppar. Fördela röran på en tortilla så att det täcker, strö över riven ost och täck med en tortilla. Stek i torr stekpanna tills osten smält. Ta upp quesadillan och lägg den på en skärbräda och skär i 8 trekanter.

Det är gott att ha en dipsås till quesadillas. Till den med kyckling passar det bra med en dipsås gjord av gräddfil, mango chutney och lite majonäs.
Till tonfisk quesadillasen är det gott med en vitlöksdip gjord på creme fraiche, pressad vitlök, gräslök och lite majonäs.

Ska du servera detta som en vickningsrätt så ska du ha sallad till.

I princip kan du fylla dina quesadillas med vad du själv tycker är gott. Bara fantasin sätter gränser.
Som bas har jag alltid philadelfiaost och en god lagrad ost.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar