Tårtbottnar
400 g  mandelmassa
4 äggvitor  
Kolakräm
4 äggulor
0,5 dl sirap
1 dl socker
1 msk  kakao 
0,5 dl  vispgrädde 
150 g  smör 
Tårtbottnar:
Sätt ugnen på 175°. Riv mandelmassan grovt. Vispa äggvitorna hårda och blanda försiktigt med mandelmassan. Bred ut blandningen till 2 runda bottnar ca 24 cm i diameter på en plåt med bakplåtspapper. Du kan behöva 2 plåtar men grädda då en botten i taget mitt i ugnen ca 20 min till en gyllenbrun färg. Låt bottnarna svalna lite och vänd dem upp och ner så går bakpapperet att lossa. Låt båda bottnarna kallna.<å>Kolakräm:
 Blanda äggulor, sirap, socker, kakao och vispgrädde i en kastrull. Värm under vispning på medelvärme tills krämen tjocknar. Den får inte koka. Rör ner smöret i bitar och låt det smälta. Låt krämen kallna i kyl.
Bred kolakrämen på en botten. Lägg på den andra och täck med kräm. Rosta flagad mandel i torr stekpanna och strö ovanpå tårtan.
Servera med vispad grädde






Inga kommentarer:
Skicka en kommentar