söndag 4 september 2011

Hemlagad pasta

Idag har Paola lärt mig att laga pasta. Fantastiskt kul! Vi har lagat ravioli med två olika fyllningar. En ravioli med champinjoner, Karl-Johans svamp och parmesan. Den andra sorten innehåller ricotta ost, spenat och lite muskot. Här kommer receptet och det är till cirka 4 pers

400 g vetemjöl
4 ägg
1 msk olivolja
salt.

Knäck äggen i en skål, häll i saltet och vispa runt. Häll sedan ut mjölet i en hög, gör en grop i mitten och häll i äggblandningen. Arbeta förhand ihop till en smidig deg. Låt sedan degen vila i 30 min.

För att baka ut pastan behöver du helst en pastamaskin, den kan gå att kavla men är svårare.

Nu har du en härlig pastadeg som du kan använda till vad du vill! Vi gjorde ravioli och här är de olika blandningarna.

Svampfyllning:
Skölj och skiva ca 500 g svamp. Fräs den på medelvärme i en stekpanna, strö över rejält med persilja, 2 pressade vitlöksklyftor, rikligt med riven parmesan och smaka av med salt och peppar. Mixa detta sedan.

Spenat och ricottafyllning:
Skölj och förväll 200 g färsk spenat. Hacka den när den svalnat och blanda med ricotta osten, krydda med riven muskot och svartpeppar. Låt fyllningarna kallna innan du gör raviolin.

Raviolin med svamp serverade vi med smält smör med salvia i och hyvlad parmesan. Till raviolin med spenast och ricotta hade vi en tomatsås som var gjort på krossade tomater, ricottaost och lite olivolja. Det var supergott!

Tusen tack till Paola som haft tålamod med mig hela eftermiddagen.

1 kommentar:

  1. Häftigt! Låter hur gott som helst! Kommer gärna o äter av dom båda! Syrran

    SvaraRadera