lördag 10 september 2011

Linas skaldjursceviche

Igår hade vi detta till förrätt, det var verkligen var superfräscht! Här får ni receptet, lämna gärna en kommentar om ni testar denna förrätt.

Skaldjursceviche

Ingredienser:

600 g färska skaldjur, räkor och kräftor
1 avokado
0,5 chilifrukt (efter smak)
halv mango
1 liten tomat
2 salladslökar
1 lime
1 vitlöksklyfta
lite olivolja
koriander
salt och peppar.

Gör så här:
Skala och grovhacka räkor och kräftor. Skala och hacka mangon och avokadon. Filéa tomaten och finhacka den. Finstrimla salladslöken, koriandern och chilin. Pressa vitlöken och limen. Blanda samman alla ingredienserna, tillsätt lite olivolja, salt och peppar. Häll upp i portionsskålar eller glas.

Servera med parmesancrostini.

Parmesancrostini
Skiva vitt bröd tunt, täck med riven parmesanost och ringla över lite olivolja. Rosta i ugn på 225 gr i 5 - 8 min så de blir gyllenbruna.

1 kommentar:

  1. Ser helt underbart ut! Ceviche är grymt gott bara den görs rätt och inte låter till exempel koriandern ta över. Ser ut som ett grymt bra recept - åker in bland favoriterna direkt!

    SvaraRadera