tisdag 6 september 2011

Tjockskurna revbenspjäll

Idag lagar vi revbenspjäll fast det på veckomenyn står rev på onsdag. Tänkte att jag vill fota och visa er bilder på hur gått det ser ut. Så här lagar jag revben.

Tjockskurna revben

Ca 1-1,5 kg tjockskurna revbenspjäll
smör
1 gul lök
2 - 3 morötter
salt och vitpeppar.

Börja med att dela revbenen mellan varje "ben". Dela det även på andra hållet och skär bort fett om det är mycket insprängt. Salta och peppra.

Bryn smöret i en stekgryta, lägg i reven i omgångar så att det blir ordentligt brynt. Häll sedan i alla rev och sätt på locket. Stek på svag värme i ca 45 min, vänd emellanåt. Lägg sedan i löken och morötterna och låt det steka ytterligare ca 45 min (eller tills köttet lätt lossnar från benen). Planera kokningen av potatisen så att det är klart samtidigt.
Ta upp köttet och höj värmen på plattan, häll i potatisvatten och lite grädde, koka upp och red med majsena mjöl. Servera med kokt potatis och kokta morötter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar