söndag 23 oktober 2011

Gräddfilspannacotta

Kvällens dessert blev gräddfilspannacotta med marinerade jordgubbar. Ska jag vara helt ärlig så föredrar jag "vanlig" pannacotta men denna var väl kanske lite nyttigare och Ville tyckte att den var supergod. Han åt flera stycken.
Det här behöver du till 8 port:

6 dl gräddfil
4 dl grädde
2 dl socker
1 vaniljstång
3 gelatinblad

Gör så här:
Lägg gelatinbladen i kallt vatten och låt detta stå i 5 min. Skrapa ur fröna ur vaniljstången och lägg det i en kastrull tillsammans med grädden och sockret. Koka upp gräddblandningen, krama ur och rör ner gelatinbladen ett i taget. Låt blandningen stå i 10 min. Därefter blandar du i gräddfilen och häller upp i 8 glas eller skålar.
Låt detta stå i kylen minst i 3 timmar.

Marinera 0,5 liter jordgubbar i 1 dl dessertvin.

Vid servering lägger du jordgubbarna på pannacottan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar